تکنیسینهای دانشگاه فنی و حرفهای جذب صنعت هستهای میشوند/ صنایع متقاضی جذب فارغالتحصیلان فنی و حرفهای هستند
تکنیسینهای دانشگاه فنی و حرفهای جذب صنعت هستهای میشوند/ صنایع متقاضی جذب فارغالتحصیلان فنی و حرفهای هستند
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور:
تکنیسینهای دانشگاه فنی و حرفهای جذب صنعت هستهای میشوند/ صنایع متقاضی جذب فارغالتحصیلان فنی و حرفهای هستند
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای از انعقاد قرارداد برای جذب تکنیسینهای این دانشگاه در صنعت هستهای کشور خبر داد و گفت: بر اساس این قرارداد که با صنایع هستهای تنظیم و منعقد شده است، تعدادی تکنیسین در صنعت هستهای کشور بهکار گرفته میشوند.
به گزارش ادارهکل روابط عمومی، دکتر عرفان خسرویان با بیان اینکه به زودی همین فرایند را با شرکت خودروسازی سایپا به انجام میرسانیم، گفت: تفاهمنامهای به این منظور در حال نهایی شدن است.
وی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: تفاهمنامهای نیز در حوزه صنایع انرژیهای تجدیدپذیر منعقد کردهایم که نشان میدهد تقاضا از طرف صنایع برای فارغالتحصیلان دانشگاه فنی حرفهای بالا است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای، بورسیه کردن دانشجویان این دانشگاه در بخش صنایع را از دیگر برنامههای این دانشگاه دانست و گفت: برای بورسیه دانشجویان این دانشگاه در صنایع مختلف نیز مذاکراتی با صنایع آغاز شده است و به زودی دانشجویان ممتاز دانشگاه فنی حرفهای برای صنایع مختلف جانشانی میشوند.
تدوین سند آمایش دانشگاه فنی حرفهای بر اساس طرح تحول آموزش دولت
رئیس دانشگاه فنی حرفهای به طرح تحول آموزش دولت اشاره کرد و گفت: سند آمایش دانشگاه فنی حرفهای بر اساس طرح تحول آموزش دولت در حال تدوین است. این آمایش به تفکیک استانها و کارگروههای استانی انجام شده است و به تناسب بوم هر استان رشتههای جدید راهاندازی میشوند. همچنین رشتههای موجود نیز در حال بازنگری هستند.
وی افزود: همچنین بر اساس سند آمایش دانشگاه فنی حرفهای، برای جبران کاهش فرایند جذب هیئت علمی این دانشگاه، سهمیه جذب اعضای هیئت علمی افزایش یافته است.
ارائه آموزشهای دانشگاه فنی حرفهای در کشورهای منطقه در دستور کار است
دکتر خسرویان در ادامه به بحث بینالمللیسازی آموزشهای فنی حرفهای اشاره کرد و گفت: به دنبال این هستیم که آموزشهای فنی و حرفهای را بینالمللی کنیم و بر همین اساس بحث آموزشهای دانشگاه فنی حرفهای در کشورهای منطقه در دستور کار قرار دارد و مقدمات آن با حوزه معاونت بینالملل وزارت علوم انجام شده است.
وی افزود: بر این اساس مربیان، مدرسان و متقاضیان دانشگاه فنی حرفهای از کشورهای دیگر به ایران میآیند تا آموزش ببینند و بتوانند سازمانهای فنی و حرفهای را در کشورهای خود توسعه دهند. این اقدام برای کشورهای لبنان و مالی شروع شده است و امیدواریم در گام بعدی در عمان و افغانستان نیز این اقدام اجرایی شود.
رئیس دانشگاه فنی حرفهای ادامه داد: تاسیس دانشگاه در کشورهای دیگر هزینهبر است؛ به همین دلیل توافقات اینگونه بوده که زیرساخت و فضا از آنها است و نیروی انسانی خود را معرفی میکنند تا در ایران آموزش ببینند یا تیمی از ایران به آن کشورها فرستاده میشود که در آنجا آنها را آموزش دهند و دانشگاه راهاندازی کنند.
دکتر خسرویان در ادامه به قانون صلاحیت حرفهای در کشور اشاره کرد و گفت: قانون صلاحیت حرفهای در کشور مطرح است که تصویب درست و دقیق این قانون میتواند شکاف بین صنعت و دانشگاه را پُرکند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا دانشگاهها نمیتوانند نیاز صنعت را برطرف کنند، اظهار داشت: خلاء آن در همین استانداردهای صلاحیت حرفهای است، اگر آموزشهای ما به تناسب استانداردهای صلاحیت حرفهای به روزرسانی شوند و صنایع نیازسنجیهای خود را انجام دهند و هر صنعتی دانشجوی خود را سفارش دهد، میتواند طی دو سال نیروی کار مورد نیاز خود را تامین کند و شاید از این طریق دانشگاهها بتوانند نیاز صنعت را برطرف کنند.
رییس دانشگاه فنی حرفهای درباره پرداخت معوقه حقالتدریسهای این دانشگاه هم گفت: معوقه حقالتدریسهای دانشگاه پرداخت شده است و امیدواریم در بودجه سال آینده و در برنامه هفتم توسعه هزینه نیروهای حق التدریس دیده شود تا دانشگاه بتواند پرداختهای بهتری داشته باشد. البته امتیازاتی را برای نیروهای حقالتدریس برقرار کردیم از جمله امتیاز پاداش مقالات که برای حقالتدریسیها پرداخت میشود. این اقدام بیسابقهای است و تاکنون اجرایی نشده بود.
وی درباره جذب دانشجوی خارجی در این دانشگاه نیز اظهار داشت: حدود ۷۰۰ دانشجوی خارجی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که عمده آنها از کشور عراق بوده و این دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب کردهاند.
بودجه دانشگاه فنی حرفهای دانشآموزی هزینه میشود
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای تدوین بودجه این دانشگاه را دانشآموزی خواند و گفت: مهمترین چالش دانشگاه فنی و حرفهای بودجه این دانشگاه است چرا که به صورت دانش آموزی اختصاص مییابد. در واقع از هر سه دانشجویی که در این دانشگاه پذیرش میشود، دولت هزینه یک دانشجو را پرداخت میکند در حالی که هزینههای اسکان و غذای دانشجویی بسیار بالا است.
دکتر خسرویان با تاکید بر این که توانستیم ترم گذشته را با همه سختیها پشتسر بگذاریم و مشکلی در حوزه غذا و اسکان نداشته باشیم، اظهار داشت: در تلاش هستیم که در برنامه هفتم توسعه موضوع بودجه این دانشگاه را اصلاح کنیم. امیدواریم در احکام برنامه هفتم توسعه سهم آموزشهای فنی و حرفهای در بودجه به نحو احسنت دیده شود؛ چرا که هر مقدار در حوزه آموزشهای فنی و حرفهای سرمایه گذاری کنیم، بهتر می توانیم معضل بیکاری در کشور را پاسخگو باشیم.
وی خاطرنشان کرد: سن کار در دنیا تقریبا از ۱۶ تا ۳۵ سال است، یعنی تمام افرادی که در این سن هستند یا باید در معرض آموزشهای فنی و حرفهای باشند یا باید یک شغل داشته باشند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای اضافه کرد: در کشور ما جوانان در این سن مشغول تحصیلات نظریاند و فاقد یک شغل رسمی هستند؛ بنابراین باید سیاستهای اشتغال و فنی و حرفهای به نحوی تغییر کند که سهم آموزشهای فنی و حرفهای در کشور افزایش یابد و دانشجویان دوره کارشناسی را به صورت مهارتی تربیت کنیم تا مشکل اشتغال در کشور حل شود.
وی در ادامه گفت: همچنین توانستیم در این دوره مشکل صندوق بازنشستگی اعضای هیئت علمی تطبیقی دانشگاه فنی و حرفهای را حل کنیم. همچنین در تفاهمی که با صندوق منعقد شد، بازنشستگی سایر اعضا مطابق با دستورالعمل سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ انجام میشود که اتفاق مهمی بود؛ چرا که چند سال دانشگاه درگیر این موضوع بود و با توافق خوبی که با صندوق شد، این موضوع حل شده است.
دکتر خسرویان تاکید کرد: تمام معوقههای بازنشستگی کارکنان و اعضای هیئت علمی واریز شده است و امروز دانشگاه هیچ بدهی به هیچ قسمتی از دستگاهها و ارگانها ندارد.